Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

The time of Confluence


Γράφει. Τζένη Γκιούγκη

Τέτοιος Δεκέμβρης είχε πολλές χιλιάδες χρόνια να συμβεί στον πλανήτη μας. Οι Μάγια το είχαν δει από παλιά, μα εμείς, οι σύγχρονοι, ξαφνικά ανακαλύψαμε τις ‘προφητείες’ τους και -όπως ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε, τις παρερμηνεύσαμε …και φέραμε το χάος!  Τι σου είναι ο άνθρωπος! Δε χάνουμε ευκαιρία  να τα κάνουμε όλα τραγικά, να ανασταίνουμε μπαμπούλες και να φέρνουμε συνέχεια την καταστροφή! Drama-junkies σου λέω…

Στις 21-12-2012 δεν πρόκειται να καταστραφούμε, να πέσει πάνω μας μετεωρίτης, να έρθουν εξωγήινοι, να ανοίξει η μέσα Γη, ή να φύγουμε με διαστημόπλοια…  Αυτό που σηματοδοτεί η 21η Δεκέμβρη του 2012 δεν είναι το τέλος του κόσμου που ξέρουμε, αλλά το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Ο κόσμος δεν καταστρέφεται, απλά αλλάζει. Και αυτή η αλλαγή έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ, πολύ καιρό.

Έχετε δει ποτέ εικόνες από τους δύο παραπόταμους  του Αμαζονίου να ενώνονται; Η ‘συνάντηση των νερών’ είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κοντά στο Manaus της Βραζιλίας, εκεί όπου ο ‘λευκός’ ποταμός  Rio Solimoes συναντά τον ‘μαύρο’ Rio Negro. Για περίπου 6 χιλιόμετρα τα δυο ποτάμια ρέουν το ένα δίπλα στο άλλο, συνυπάρχουν, χωρίς όμως να αναμιγνύονται …ακόμα.

Έτσι και τώρα: η παλιά ενέργεια συμπλέει με τη νέα σε μια περίοδο μετάβασης που διαρκεί …πολλά χιλιόμετρα στον χωροχρόνο μας! Μετάβαση σημαίνει πως κάτι τελειώνει και κάτι άλλο αρχίζει. Προϋποθέτει ότι υπάρχει ένας θάνατος και μια γέννηση. Ένα τέλος και μια καινούργια αρχή. Αλλά η μετάβαση, αυτή καθεαυτή, είναι η ασταθής περίοδος ανάμεσα στα δύο. Κι εμείς όλοι γεννηθήκαμε μέσα στην περίοδο αυτής της αλλαγής. Είναι ίσως πολύ άχαρος καιρός γιατί το παλιό δεν έχει πεθάνει ακόμα και το νέο δεν έχει πλήρως εδραιωθεί. Τίποτα δεν είναι σταθερό, τίποτα δεν είναι γνώριμο ή αναγνωρίσιμο και από πουθενά δε μπορείς να κρατηθείς.

Η παγκόσμια κοινότητα βιώνει εδώ και χρόνια μια πολυεπίπεδη κρίση  που συνεχώς κλιμακώνεται σε όλα τα πεδία: από την οικονομία, την κοινωνία, και  το περιβάλλον, ως τον πολιτισμό, την ηθική, και την επιστήμη. Η κρίση αυτή έχει σκοπό να μας ωθήσει, ατομικά και συλλογικά, να αναθεωρήσουμε τη ζωή. Να αφυπνιστούμε, να αποδομήσουμε  τα πάντα και να  συνθέσουμε κάτι νέο. Να μεταβούμε από μια κοινωνία προσκόλλησης στην ύλη σε μια κοινωνία του πνεύματος. Να περάσουμε από το Εγώ στο Εμείς, από τον διαχωρισμό στην ενότητα,  από την σκιά στο φως, και από την ατομικότητα στην Αγάπη.

Η Ανάληψη της ευθύνης, και το κοίταγμα προς τα μέσα είναι τα εργαλεία που θα επιταχύνουν την πορεία μας και θα μας φέρουν πιο κοντά στην νέα εποχή της αυξημένης δόνησης και της υψηλής συνειδητότητας. Η μετάβαση μπορεί να είναι μια εποχή συναρπαστική γιατί πραγματικά βιώνουμε κάθε λεπτό που περνάει αυτή την μεγάλη μετατόπιση. Περπατάμε σε έναν μονόδρομο, και το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι τον βηματισμός μας!
Στις 21-12-12 γιορτάζουμε την γέννηση της Νέας Γης που έρχεται!