Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

¡Bienvenidos a Bananistan!

Γράφει. Τζένη Γκιούγκη, USM #28

¡Hola! ¿Qué tal?                  :    Γεια σου! Τι κάνεις;
¿Vamos a tomar un café?   :    Πάμε για καφέ;
Αγαπητοί συνδαιτυμόνες! Σας προτρέπω ανεπιφυλάκτως να αρχίσετε μαθήματα Ισπανικών προς καλύτερη εγκλιμάτισή σας με το περιβάλλον ! Η χώρα μας όσο πάει προσομοιάζει όλο και περισσότερο τις αμφιβόλου προελεύσεως ‘Δημοκρατίες’ που κυριάρχησαν μετά τον WWII στην Λατινική Αμερική, τις αποκαλούμενες και ‘Μπανανίες’…

Για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα πρόχειρο Top Ten από τα γεγονότα μόλις των περασμένων εβδομάδων:

1) Στην αντιφασιστική μοτοπορεία είχαμε συλλήψεις και βασανισμούς από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και τα ΜΑΤ, ενώ στη ΓΑΔΑ δε δίστασαν να αφήσουν ανθρώπους αιμόφυρτους και με σπασμένα μέλη χωρίς γιατρό ένα ολόκληρο βράδυ, όπως είθισται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

2) Οι εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμανγκά, απλήρωτοι και σε εκ περιτροπής εργασία –δλδ 1 μεροκάματο την εβδομάδα από τον Απρίλιο, υπέστησαν μαζικές συλλήψεις και ξυλοδαρμούς με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Βρούτση να τους συνιστά πολύ απλά … «να μάθουν στην πείνα»! –όχι για παντεσπάνι δεν είπε τίποτα…

3) Τις ημέρες της γενικής απεργίας είχαμε προληπτικές συλλήψεις σε πολλά προάστια της Αθήνας. Αστυνομικές δυνάμεις επιτίθονταν χωρίς αφορμή σε προσυγκεντρώσεις, προπηλακίζοντας κόσμο και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, μέχρι και ανήλικοι μαθητές.

4) Η πρακτική απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα με αστυνομικό αποκλεισμό «για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας».

5) Η σύλληψη του Βαξεβάνη γιατί έβγαλε στη φόρα την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» με τα 2059 ονόματα κατόχων Ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών, ξεσκεπάζοντας στην ουσία την αναλγησία μιας διεφθαρμένης κρατικής μηχανής που είχε παραλάβει τη λίστα το 2010, μα το μόνο που κατάφερε ήταν να την μετατρέψει από CD σε USB Stick, και βεβαίως να την ‘χάσει’ πολλές, πολλές φορές!

6) Οι απολύσεις δημοσιογράφων της ‘δημόσιας τηλεόρασης’ για λόγους λογοκρισίας. Και συγκεκριμένα: οι Αρβανίτης και Κατσίμη της «Πρωινής Ενημέρωσης» της ΝΕΤ κόπηκαν μετά από σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια για το δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian για ‘βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ’ (βλ. 1), την οποία μάλιστα απειλούσε και με ..μήνυση γιατί λέει «αν είναι δυνατόν να μας πουν ότι …καίμε τους κρατουμένους και με αναπτήρα! (αναφορά στο taser-gun)». Αν είναι δυνατόν indeed!

7) Στην ίδια κατηγορία έχουμε την απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΤ3 γιατί την 26η Οκτωβρίου αναμεταδίδοντας το κλίμα έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη εν όψει της αφίξεως του Πρωθυπουργού, βεβαίως-βεβαίως, αναφέρθηκε στην ισχυρή αστυνομική δύναμη, και την δυσαρέσκεια του κόσμου. Αυτό το σχόλιο κρίθηκε ότι αντιβαίνει στο «εορταστικό κλίμα των ημερών» από τον κ. Λιάτσο, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος καθαιρέθηκε άμεσα από τα καθήκοντά του. Ρε τον (πα)Λιάτσο….

7) Μπαράζ λογοκρισίας συνέχεια, και σειρά  πήρε η τηλεοπτική σειρά Downton Abbey που προβάλλεται στην ΝΕΤ. Το επιτελείο …λογοκρισίας της ΕΡΤ αποφάσισε να κόψει μια «ομοφυλοφιλική» σκηνή διάρκειας 12 δευτερολέπτων στην οποία φαίνεται να φιλιούνται στο στόμα ένας δούκας με έναν υπηρέτη! …Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε αφισάκι για την αλλαγή ώρας με τα λόγια «Την Κυριακή πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα ...και σαράντα χρόνια πίσω». Αναρωτιέμαι αν βάλανε αρκετά χρόνια…

8) Άλλη μια γιορτή της δημοκρατίας στις Σκουριές Χαλκιδικής (a.k.a. Νέα Κερατέα), κατά την πολυπληθέστερη ως τώρα ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία ενάντια στη δημιουργία των μεταλλείων. Σωρεία αποδεικτικών στοιχείων (φωτογραφίες και βίντεο) για την στάση των ΜΑΤ –που απουσία δημοσιογράφων, επιδόθηκαν σε πρωτάκουστες θηριωδίες όπως σπάσιμο παρμπρίζ και πέταγμα δακρυγόνων ΜΕΣΑ στα αυτοκίνητα. Ένας από τους ‘τυχερούς’ οδηγούς έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να κατηγορείται για “απόπειρα ανθρωποκτονίας”. Σε άλλη περίπτωση, σταμάτησαν αυτοκίνητο, κατέβασαν μια 55χρονη γυναίκα και αφού την έβαλαν να γονατίσει της έσπασαν το πόδι πατώντας την με τις αρβύλες.
Στη συνέχεια, στο νοσοκομείο του Πολυγύρου όπου κατέφυγαν πολλοί τραυματίες, είχαμε τραμπουκισμούς κατά των γιατρών για να παραδώσουν τα ονόματα των ασθενών ώστε να φακελωθούν κατάλληλα. (Είναι άπειρες οι καταγγελίες κατοίκων της γύρω περιοχής για κλίμα εκφοβισμού που επικρατεί στα χωριά τους με σύγχρονους δοσίλογους να κατονομάζουν αντιρρησίες στους σεκιουριτάδες της Ελληνικός Χρυσός –συνιδιοκτησίας El Dorado-ΑΚΤΩΡ. Αυτός ο Μπόμπολας ρε παιδί μου! Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις! Και στο νερό και στο χρυσό!)
Το κατηγορητήριο για 14 από τους συλληφθέντες την επόμενη μέρα είχε την ανήκουστη κατηγορία συμμετοχής σε ‘Στάση’ (σαν αυτή του ‘Νίκα’ -όχι των αλλαντικών, την άλλη, των Βυζαντινών) άρθρο 170 του ποινικού κώδικα που είχε να ακουστεί από το 1972, σε καιρό ακόμα Δικτατορίας…

9) Η δυσφημιστική επιστολή-απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος στο εγχείρημα E.N.D. (End National Debt) με αποτέλεσμα πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για ‘κόλαφο’ και ‘απάτη’. Όποια κι αν είναι η αλήθεια για την ύπαρξη των περίφημων 600 δις σε Αμερικάνικα Ομόλογα, αυτό που κατέδειξε με την κίνησή του ο κ. Α. Σώρρας ήταν η απροθυμία του κράτους να εξετάσει ως έπρεπε μια τέτοια πρόταση, κάτι για το οποίο έχει ήδη προβεί σε μήνυση κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών. Εδώ χανόμαστε, κάποιος διατείνεται ότι κρατάει σανίδα σωτηρίας και συ τον απορρίπτεις χωρίς καν να δεις αν λέει αλήθεια; Γιατί άραγε; Μήπως γιατί το σχέδιο δεν είναι να σωθούμε…; Δεν υπερασπίζομαι τον κ. ‘Με-λένε-Αρτέμη’ Σώρρα –ο οποίος, truth be told, μοιάζει περισσότερο με νονό της νύχτας παρά με έντιμο επιχειρηματία. Όμως, αυτή η τάση γελιοποίησης της E.N.D. από όλες τις πολιτικές δυνάμεις –αριστερές και δεξιές, εντός και εκτός κοινοβουλίου είναι αν μη τι άλλο παράξενη…

10) Είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε Παρελάσεις Εξπρές, κεκλεισμένων των …φραχτών, με δρακόντεια περιφρούρηση, κάγκελα, ΜΑΤ κτλ –χειρότερα κι από την επταετία. Οι παρελάσεις συνοδεύτηκαν από εκφοβισμούς και αποβολές μαθητών που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν –με τον τρόπο τους, κατά του καθεστώτος, όπως  της μαθήτριας που σήκωσε τη γροθιά της καθώς περνούσε μπροστά από τους επίσημους. Ενώ για μια από τις πολλές μαθήτριες που παρέλασαν ξυπόλητες σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ο σχολιαστής της παρέλασης είπε ότι …της έσπασε το τακούνι και για να μη χαλάσει την παρέλαση έβγαλε τα παπούτσια της! Κρατική προπαγάνδα είπατε; Ούτε στην Βόρεια Κορέα να ήμασταν!!!!

11) Οι κυρίες Γεριτσίδου, μητέρα και κόρη, γνωστές στο πανελλήνιο γιατί κατάφεραν το ακατόρθωτο: να ξεκινήσει δίκη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του ΓΑΠ, Τρόικας κλπ με την κατηγορία της Γενοκτονίας και των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας εις βάρους του Ελληνικού λαού (Yes guys, things are really THAT grave...) αποτελούν μεγάλο αγκάθι στο σχέδιο ‘εθνικής σωτηρίας’. Έτσι, κατά την παρέλαση της 28ης συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για πάνω από 24 ώρες χωρίς να τους απαγγελθεί συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό που τις έσωσε ήταν η απαράμιλλη γνώση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων τους. Κατήγγειλαν απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και ψυχικά βασανιστήρια σε μια προσπάθεια να καμφθεί το ηθικό τους.

12) Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης στην Κέρκυρα γιατί τράβηξε φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε στο Facebook όπου απεικονίζονταν μαζί αστυνομικοί με Χρυσαυγίτες λίγο πριν την παρέλαση. Κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας!

13) Η θέσπιση νέας αγορανομικής νομοθεσίας βάσει της οποίας θα πωλούνται πλέον ληγμένα τρόφιμα σε πιο φτηνές τιμές. …Λες τελικά να αληθεύει ότι είναι στα σκαριά ο οδηγός με τίτλο «100 τρόποι να βγάλετε από την μύγα ξίγκι» που θα δίνεται σε κάθε απολυόμενο μαζί με το παροιμιώδες «Πώς να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι»;

14) Ετοιμάζεται η δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων (ΡΑΥ) ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ. Σκοπός ο πλήρης έλεγχος των υδάτινων πόρων της χώρας, από το πηγάδι της αυλής μέχρι τα ποτάμια και τις θάλασσες. Κάπως έτσι ξεκίνησε το κακό και στην Βολιβία όπου ο λαός αφού δεν είχε κυριολεκτικά πια ‘νερό να πιεί’ εξεγέρθηκε στον «πόλεμο του νερού».

15) Περνάμε τώρα στα στοιχεία που υπέκλεψαν από το Υπουργείο Οικονομικών οι Anonymous. Η είδηση κυκλοφόρησε στα ψιλά και υποτίθεται πως αφορούσε κωδικούς πρόσβασης υπαλλήλων του υπουργείου. Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης συνελήφθη αφού άρχισε να δημοσιοποιεί στην εκπομπή του ‘Εκκεντρικό Δελτίο’ τα πραγματικά στοιχεία που διέρρευσαν και αφορούν σε σαφείς αποδείξεις εμπλοκής των ελληνικών κυβερνήσεων από τον Σημίτη ως τον Σαμαρά για το σημερινό μας χάλι. Ενδεικτικά δημοσιοποιούνται νέα Swaps που υπέγραψε ο νυν Πρωθυπουργός με φετινή ημερομηνία!
…Παλιά οι πόλεμοι γινόταν με όπλα και face-to-face. Σήμερα, εισβάλλουν όλες αυτές οι ακαταλαβίστικες νέες λέξεις στη ζωή μας ‘Swaps’, ‘CDS’, ‘PSI’. Ένα ολοκαίνουργιο οπλοστάσιο. Δεν έχουμε ιδέα πως λειτουργεί, και έτσι νομίζουμε ότι δε μπορεί να μας βλάψει...
Λογοκρισία, τρομοκρατία συλλήψεις… θα μου πεις στις ‘Μπανανίες’ όλα τα παραπάνω φαντάζουν αθώα μπροστά στις εξαφανίσεις, τις μακροχρόνιες φυλακίσεις και τους μαζικούς τάφους. Τι λέτε; Να περιμένουμε να δούμε αν θα φτάσουμε κι εκεί; Μας παίρνει; Ή πιστεύουμε ότι θα μας σώσει η Ε.Ε.; …Εεεε!;!;!;
Είπα στην αρχή Top Ten και αράδιασα μια δεκαπενταριά. Ε, μπαίνω κι εγώ στο κλίμα της εποχής! Είναι τόσο της μόδας που ακόμα και οι εμπορικές εταιρίες το υιοθετούν –είδα πρόσφατα διαφήμιση να λέει τα εξής: «Μαρινόπουλος CARREFOUR: Μια …ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!!!!!» ROFL!!! Σοβαρή υποψηφιότητα για το Βραβείο Portokalos!

Όμως, επειδή μ’ αρέσει να βλέπω την φωτεινή πλευρά ας κάνουμε και μια γρήγορη λίστα αισιοδοξίας των τελευταίων εβδομάδων:
1) Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες έχει αρχίσει να απλώνεται σε πολλά μέρη, καλύπτοντας περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Τα δίκτυα ανταλλαγών ενδυναμώνονται και  μαζί ξεπηδάνε συνεχώς μικρές συνεταιριστικές ομάδες που αυτό-οργανώνονται, δημιουργώντας τα πάντα από συνεργατικούς λαχανόκηπους μέχρι παιδικούς σταθμούς.
2) Οι καταγγελίες για καταιγισμό αεροψεκασμών πληθαίνουν. Το θέμα βγαίνει από τη σφαίρα της συνομωσιολογίας και αρχίζει να συζητιέται ανοιχτά πια. Ομιλίες και προβολές οργανώνονται  καιρό τώρα από τις κατά τόπους ομάδες δράσης μα για πρώτη φορά έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με θέμα τα chemtrails και επίδοση επιστολής διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
3) Ομάδα του ‘The Press Project’ ανέλαβε να μεταφράσει το ογκώδες κείμενο του Μνημονίου 3 στα Ελληνικά για να ενημερωθούμε έγκαιρα.
4) Guardian to the rescue! Μια με τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, μια προτείνοντας Βαξεβάνη για γενικό φορο-εισπράκτορα, και τελευταία με άρθρο για τη την εύθραυστη δημοκρατία μας ‘ενώ η Ευρώπη κοιτάει από την άλλη’, η εφημερίδα Guardian ρίχνεται σύμμαχός μας στον αγώνα της αλήθειας. Ένα κύμα νέο-φιλελληνισμού απλώνεται γύρω και το έχουμε πραγματικά ανάγκη.
5) Το αντιφασιστικό κίνημα γιγαντώνεται κατά μήκος της χώρας. Πορείες και  συναυλίες αλληλεγγύης οργανώνονται με επιτυχία παντού. Ο κόσμος δείχνει την δυσανεξία του στο φαινόμενο του φασισμού όπου αυτό εκδηλώνεται –από το λεωφορείο μέχρι τον χώρο εργασίας. Χαρακτηριστικό το δελτίο τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με αφορμή πρόσφατο περιστατικό σε γιαπί της Καλλιθέας που «επισκέφτηκαν» μέλη της ΧΑ, απειλώντας μετανάστες και εκβιάζοντας τον υπεργολάβο να προσλάβει στη θέση τους Έλληνες  και μάλιστα με ..χαμηλότερο μεροκάματο!!!
6) V For Vaxevanis. Ο  τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο κόσμος στις παραπάνω συλλήψεις ήταν αποφασιστικός, γρήγορος, και συντονισμένος.  
7) Την επομένη των γεγονότων στις Σκουριές, σύσσωμος ο Εμπορικός Σύλλογος Ιερισσού μαζί με μαθητές, αγρότες, απλούς πολίτες κατέκλεισαν τα Δικαστήρια Πολυγύρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αποφασιστικότητας για την συνέχιση του αγώνα.
8) Εργαζόμενοι της ΕΤ3 κατήγγειλαν ανοιχτά χειραγώγηση των δελτίων ειδήσεων σχετικά με τα γεγονότα στις Σκουριές δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία παραποίησης δεδομένων και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Καταγγέλλουν επίσης την υπερβολική παρουσία της αστυνομίας στους χώρους εργασίας τους.
9) Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ έκαναν απεργία μιας εβδομάδας. Οι εργάτες της Χαλυβουργικής …’γιορτάζουν’ την επέτειο ενός χρόνου από την αρχή της δικής τους απεργίας. Στην περίπτωση της ΒΙΟ.ΜΕ. οι εργάτες μετά την …εξαφάνιση ένα πρωί των αφεντικών περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις εδώ και ένα χρόνο με αίτημά τους την αυτό-διαχείριση. Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν «ΑΓΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ» παντού, με τη συμμετοχή όλων! Είναι απλό: αφού ο μπαμπάς τα βρήκε με τον τοκογλύφο και η μαμά έχει Αλτσχάιμερ, τα παιδιά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το κρατικό χρέος κουρεύτηκε, απαιτείται το ίδιο και για το ιδιωτικό –σεισάχθεια το λένε. Το κράτος μειώνει την ποιότητα και ποσότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αυτοί σταματάνε να το πληρώνουν… Εξαιρετικό το βιντεάκι των Anonymous για την ‘κυβέρνηση’ by the way.
10) 14 Νοεμβρίου ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Χτες βράδυ πέρασαν και τα νέα μέτρα με πλειοψηφίες επί των παρόντων, εκβιασμούς διαγραφών, και άλλα τέτοια όμορφα. Τη σώσαμε τη χώρα για άλλη μια φορά. Ως την επόμενη δηλαδή.
Μια Ελλάδα βραδείας καύσης, εθισμένη, περιμένει την επόμενη δόση. Φοβάται τον πόνο της αποτοξίνωσης και τα στερητικά έτσι διαλέγει τον εύκολο δρόμο της κατρακύλας. Επειδή όμως ο ήλιος εδώ είναι έξτρα δυνατός, το φως κάποια στιγμή θα την ξυπνήσει και θα την αναγκάσει να πει ναι στη ζωή! Και τότε θα την ακούσεις να λέει κι αυτή: …Σας αρέσει η μουσική, κύριε Φιντς;


Επειδή πάντα είναι καλύτερα να αποκτάμε προσωπική άποψη παραθέτω μερικά λινκ για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα:

Συνέντευξη της κας. Όλγας Γεριτσίδου
http://www.youtube.com/watch?v=77PmexPaLQY&feature=share
Εκπομπή Εκκεντρικό Δελτίο με αποκαλύψεις των Anonymous (3/11/12)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5H4j0bCmkV8
Το μήνυμα των Anonymous πριν χτυπήσουν το Υπουργείο Οικονομικών
http://logioshermes.blogspot.com/2012/10/anonymous_29.html#ixzz2BNSRpzRd
Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα (E.N.D.)
http://www.youtube.com/watch?v=7h2jz2W561A&feature=em-uploademail-new
Το δημοσίευμα της Guardian μαζί με φωτογραφίες από τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ
http://www.guardian.co.uk/world/2012/oct/09/greek-antifascist-protesters-torture-police
Περίληψη της υπόθεσης ‘λίστα Λαγκάρντ’ με …δόση χιούμορ!
http://www.youtube.com/watch?v=pOzaY8iB_uk&feature=share
Οι επίμαχες φωτογραφίες που οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου στην Κέρκυρα
http://www.left.gr/article.php?id=11459#.UI8EwF4wL4U.facebook
Περιγραφή των γεγονότων στις Σκουριές ( 2 λινκ)
http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/10/23/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B6%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5/
http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/10/22/skouries-junta/
Ντοκιμαντέρ για τους αγώνες των κατοίκων στα ‘παλιά μεταλλεία’ της Χαλκιδικής με τίτλο «ΚΥΝΗΓΙ ΘΥΣΑΥΡΟΥ»
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bVjMllk4jTA
Βουβή ταινία για τους αγώνες στην Κερατέα με τίτλο «Κερατέα vs Κερατάδες 1-0»
http://www.tsiri.tv/?videos=keratea-vs-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%83-1-0-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7
Μνημόνιο 3 στα ελληνικά
http://www.thepressproject.gr/article/31148/TO-MNIMONIO-3-METFRSMENO
Ένα λιβάδι που ονειρεύεται
http://news.freeandreal.org/2012/10/29/a-field-that-dreams/
Ανακοίνωση Αυτό-οργανωμένης Συνδικαλιστικής Δράσης ΕΤ3 για το θέμα των Σκουριών
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1433170
Το blog των εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ.
http://biom-metal.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7829.html
Πως εξηγείς τι είναι ‘κυβέρνηση’ σε έναν εξωγήινο;  Εξαιρετικό βίντεο των Anonymous http://www.youtube.com/watch?v=qeLzyoeomq8&feature=share