Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

FEELMUSIC - Κύκλος Σεμιναρίων





Η Συνθέτις Άννα Στερεοπούλου παρουσιάζει τον Κύκλο Σεμιναρίων FEELMUSIC [Η Μουσική Κινηματογράφου (Film Music), μέσα από το Συναίσθημα!]. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22/02 («Piper Studios», Πανουργιάς 12, Ν. Φάληρο) και το Σάββατο 23/02 («To Δέντρο του Καφέ», Χαρ. Τρικούπη 89, Εξάρχεια), ενώ στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει εκδήλωση η οποία θα αποτελέσει ευκαιρία συνάντησης και γνωριμίας αναμεταξύ AV artists, καθώς και παρουσίαση του 3x3SMIL Festival (Παρίσι, Οκτ. 2013) με αφορμή το κάλεσμα συμμετοχής VJ καλλιτεχνών. [Η Είσοδος στα σεμινάρια και την εκδήλωση είναι Ελεύθερη.] Τα εν λόγω σεμινάρια στοχεύουν στην παρουσίαση των βασικών μεθόδων και λειτουργιών της μουσικής και του ήχου στην εικόνα, μέσα από διαφορετικές τεχνικές, βάσει της ιστορικής και παράλληλης εξέλιξης των δύο τεχνών (Μουσική – Κινηματογράφος), αλλά και μιας σφαιρικότερης αντίληψης του Ήχου και του Φωτός, καθώς αυτή συνεχίζει να εξελίσσεται, γεννόντας Νέους Κώδικες επικοινωνίας και δημιουργίας.

Στα έργα που θα προβληθούν ως οπτικο-ακουστικά παραδείγματα, συμπεριλαμβάνονται και νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ισπανία, Βρετανία, Κολομβία, κλπ), ενώ επαγγελματίες καλλιτέχνες από τον χώρο του Κινηματογράφου και των Παραστατικών Τεχνών θα βρίσκονται ως προσκεκλημένοι, μοιράζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από τους αντίστοιχους χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ του εκπαιδευτικού οπτικο-ακουστικού υλικού, συμπεριλαμβάνεται η ταινία «Agatha» [Short Film | Σκηνοθ:  Beatrice Gibson | Ην. Βασίλειο, 2012] σε 1η Ελληνική Προβολή.

Προσκεκλημένοι:
Μαρία Ντούζα [Σκηνοθέτις («Το Δέντρο και Η Κούνια», 2013)] ( www.the-tree-and-the-swing.com )
Ρένα Κωνσταντάκη [Χορογράφος /Ψυχολόγος (Ιδρύτρια της «Indigo Fera Art Productions»)] ( www.indigofera-art.org )
Ορέστης Σεφέρογλου [Φωτογράφος /Φωτορεπόρτερ («doc4life» Multimedia Press Agency)] ( www.doc4life.net )

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 [18:00 – 21:00]
Focus on SOUND-IMAGE [Εισαγωγή – Παρουσίαση βασικών μεθόδων]
@ Piper Studios [Πανουργιάς 12, Ν. Φάληρο (Καστέλλα) | 210.422.1878]

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
[17:00 – 20:00] Focus on IMAGE-LIGHT [ο Ήχος, το Φως, το Χρώμα]
@ To Δέντρο του Καφέ [Χαρ. Τρικούπη 89, Εξάρχεια]

[ακολουθεί] AV meeting & Κάλεσμα VJ καλλιτεχνών
Παρουσίαση του 3x3SMIL Festival [www.3x3smil.com]
@ To Δέντρο του Καφέ [Χαρ. Τρικούπη 89, Εξάρχεια]


Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες για την ευγενική προσφορά του έργου τους, την εταιρεία διανομής LUX για την διάθεση της ταινίας «Agatha», καθώς και τους χώρους διεξαγωγής των σεμιναρίων και της εκδήλωσης.

Συλλογή Οπτικού Υλικού/ Σχεδιασμός/ Παρουσίαση: Άννα Στερεοπούλου

Αιτήσεις Συμμετοχής / Πληροφορίες:
E: annastereo@gmail.com | W: annastereopoulou.gr
A STEREOSCOPIC perspective of Music & Art©