Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η νέα ταινία της ομάδας DESIGNWARS με τίτλο ο "Ωκεανός των ονείρων"

Ζώντας σε μια κοινωνία που δεν σέβεται τη διαφορετικότητα, σε μια κοινωνία που το λάθος και το σωστό υποτάσσονται κατά το  δοκούν στην χειραγωγημένη πλειοψηφία και η πραγματική ελευθερία φαντάζει όνειρο, για να είσαι αποδεκτός πρέπει να ακολουθήσεις την πεπατημένη οδό και το κοινώς αποδεκτό. Πρέπει να καταχωνιάσεις τα όνειρά σου μέσα σε απαγορευμένες σκέψεις και απωθημένα, πρέπει να τα κρύψεις καλά στον πάτο ενός  μπουκαλιού και να τα αφήσεις να χαθούν για πάντα στην θάλασσα, με αντάλλαγμα μια “καθώς πρέπει” ζωή.

Ο Πορτογάλος Mr.Dheo παλεύοντας ακόμα ένα βράδυ με τα όνειρά του ξυπνάει στο μαγευτικό βοτσαλάκι της Μυκόνου, στο μέρος όπου ο θρυλικός Ηρακλής μόνος του τερμάτισε τη δυναστευτική κυριαρχία των γιγάντων κατατροπώνοντας τους σε μια μάχη δίχως αύριο. Δίπλα του βρίσκεται ένα από τα εκατομμύρια μπουκάλια που ταξιδεύουν ανά τους ωκεανούς  χωρίς τελικό προορισμό ή παραλήπτη και μέσα τους φυλάνε τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Στο όμορφο πρόσωπο της μυστηριώδους κοπέλας που απεικονίζεται στο χαρτί που βρίσκει στο μπουκάλι ο Mr.Dheo βλέπει την απόλυτη ελευθερία και ξεγνοιασιά που κρύβει ο ωκεανός και λείπει από τη ζωή μας. Χωρίς δεύτερη σκέψη βουτάει στο νερό προς αναζήτησή της κι εκείνη του χαρίζει μια στιγμή μόνο πραγματικής ελευθερίας -μια στιγμή που δεν ανταλλασσέται με όλο το χρυσάφι του κόσμου- και χάνεται ξανά στο απόλυτο γαλάζιο. Αναδυόμενος στην επιφάνεια βρίσκεται στην όαση του Βοτσαλάκι resort, ενώ πλεόν στο νερό επιπλέουν Spray cans. Ο Mr.Dheo απεικονίζει το βλέμα της απόλυτης ελευθερίας στον τοίχο και πετάει το μπουκάλι ξανά στον ωκεανό με την ελπίδα ο επόμενος παραλήπτης να είναι πιο τυχερός, ίσως και να μπορέσει να την κρατήσει για πάντα μαζί μας… Ο Mr.Dheo αυτό το βράδυ ακολούθησε το ονειρό του, έστω και για μια στιγμή… ΕΣΥ?

περισσότερα


 
Ocean of Dreams from DESIGNWARS on Vimeo.