Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το τέλος του JAYZEE, η σύλληψη του Χ. Βαλασέλλη

Άδοξο τέλος για τον μουσικό τηλεοπτικό σταθμό  Jayzee του Χρήστου Βαλασέλλη που ξεκίνησε να μεταδίδεται σε δοκιμαστικό επίπεδο από τα Χριστούγεννα. Σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί  συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του καναλιού Χρήστο Βαλασέλλη ενώ στη συνέχεια κατέσχεσαν τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα του καναλιού στον Προφήτη Ηλία.

Ο Jayzee μεταδίδονταν ψηφιακά, εδώ και δυο μήνες περίπου. Στο πλαίσιο όμως, «ανώνυμου» ανταγωνισμού, αντιμετώπισε από την αρχή προβλήματα με παρεμβολές στη συχνότητά του, ενώ σήμερα η «κόντρα» κορυφώθηκε με  «ανώνυμη»  καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Με την κατηγορία της «παράνομης εκπομπής τηλεοπτικού καναλιού» συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του.

«Αυτό που δήλωσα εγώ στην κατάθεσή μου και θα πω και αύριο στον Εισαγγελέα, είναι ότι το κανάλι έκανε δοκιμαστικές εκπομπές  για την ανάπτυξη του  τηλεοπτικού λογισμικού Jazler για νέες ψηφιακές εκπομπές που αρχίζουν στην Ελλάδα» τόνισε μιλώντας στο «Lesvos Report» ο Χρήστος Βαλασέλλης ο οποίος θα περάσει τη νύχτα στην Αστυνομική διεύθυνση μέχρι να παρουσιαστεί αύριο στον Εισαγγελέα.
Συνελήφθη και κρατείται επίσης και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεόραση Μυτιλήνης» Μανώλης Γιαννακέλος για την παραχώρηση κτιρίου όπου εξέπεμπε ο Χρ. Βαλασέλλη στον Jayzee στον Προφήτη Ηλία.

Φίλοι του Χρήστου έγραψαν στο Facebook αμέσως μετά τη σύλληψή του:

Σήμερα το απόγευμα ο Χρήστος Βαλασέλλης συνελήφθη με την διαδικασία του αυτόφωρου και βρίσκεται στο κρατητήριο. Όχι, ο Χρήστος ΔΕΝ χρωστάει στο δημόσιο, ΔΕΝ έχει κάνει εκβιασμούς και συναλλαγές με πολιτικούς, ΔΕΝ έχει καμία παράνομη δραστηριότητα. Δημιούργησε ένα μουσικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας που όμοιό του συναντάει κανείς μόνο σε ορισμένες μεγάλες τηλοπτικές πλατφόρμες του πλανήτη. Και το έκανε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Ο μοναδικός του κατήγορος, άνθρωπος χαμηλότατης ηθικής και ανθρώπινης καλλιέργειας που όλη η Μυτιλήνη γνωρίζει, κρυπτόμενος υπό την άνανδρη τακτική της ανώνυμης καταγγελίας, προσπαθεί να βγάλει από τη μέση κάποιον που -πέρα από τα επαγγελματικά- σε δύο πράγματα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί: την ευφυΐα και την ανθρωπιά.

Πηγή. http://www.foititelia.gr/home/tv/to-telos-tou-jayzee-i-sillipsi-tou-x-balaselli-kai-ta-minimata-sto-facebook.html