Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

R.T.ficial - A Festival For Arts, Mytilene



Η ανεξάρτητη αρτιστική κολεκτίβα Les conARTs προσκαλεί καλλιτέχνες και κοινό στο διήμερο φεστιβάλ τέχνης R.T.ficial, στην πόλη της Μυτιλήνης.
Σάββατο 21/5 και Κυριακή 22/5 στο κτήριο της ΑΤΕ.
(οδός Βουρνάζων http://www.panoramio.com/photo/31799065)



Φωτογραφία
Art & Design
Εικαστικά
Μουσική
Ζωγραφική
Video Art
Θεατρικές Performance
Street Art
Workshops
  
Για πληροφορίες και ενημέρωση για το πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://rtficialfest.blogspot.com
Για συμμετοχή καλλιτεχνών και εθελοντές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: rtficial@hotmail.gr και vassilikil@hotmail.gr

Βρείτε μας στο FACEBOOK:

(Η ανεξάρτητη αρτιστική κολλεκτίβα Les conARTs πληροφορεί όσους ενδιαφέρονται ότι το παρόν φεστιβάλ στήθηκε και τρέχει από μία ομάδα ατόμων με μόνο εφόδιο το ενδιαφέρον, τον ελάχιστο προσωπικό χρόνο που διαθέτουν και την αγάπη για τις Τέχνες)



Είμαστε όντα ερεθισμένα από το πλαίσιο που μας περιβάλλει και κατάπληκτα που όλοι οι άλλοι δεν ερεθίζονται το ίδιο.

Το διήμερο στο οποίο αναφερόμαστε είναι μια ιδέα που προέκυψε μέσα στην αδράνεια της καθημερινότητας, της ρουτίνας και της αδιαφορίας που διακρίνει τον σύγχρονο άνθρωπο προς πάσης φύσεως ερεθίσματα.

Σκοπός μας εξ' αρχής να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα που θα μεγενθύνει και θα προκαλεί αυτά τα    ερεθίσματα στον άνθρωπο που κάθεται δίπλα μας όταν πίνουμε το ποτό, τον καφέ μας, όταν κάνουμε τσιγάρο στο διάλειμμα των διαλέξεων στο πανεπιστήμιο, όταν σχολάμε απ' τη δουλειά, θεωρώντας ότι όλοι έχουμε δικαίωμα σ' ένα κομμάτι αυτής της πανάκριβης, εκκεντρικής πίτας που λέγεται καλλιτεχνική έκφραση.


Θεωρούμε ότι αυτοί που « δημιουργούμε » και το ξέρουμε είμαστε κάμποσοι αλλά οι « δημιουργοί » εν δυνάμει; Αυτοί; Ω, είναι μακράν περισσότεροι.

Σε δικό μας ρόλο αναγάγαμε τις συντομές αλλά εναρμονισμένες με το αστικό τοπίο της Μυτιλήνης (ναι, υπάρχει!) καλλιτεχνικές δράσεις, ανώνυμα άλλες φορές, άλλες επώνυμα.

Δικός μας σκοπός καταλήξαμε ότι είναι το να προκαλέσουμε τον άνθρωπο να ασχοληθεί μαζί μας γιατί βαρεθήκαμε να περιμένουμε να το κάνει μόνος του.

Είμαστε εδώ, ανάμεσα, « πάντα ανάμεσα » και βγάζουμε φωτογραφίες, γυρίζουμε ταινίες, γράφουμε μουσική και ποίηση, λογοτεχνία πρωτόλεια και σίγουρη, κάνουμε θέατρα και παραστάσεις σε δρόμους, πλατείες άλλα και σε μπαρ, ζωγραφίζουμε κλασσικά, σε καμβάδες μα και αλλιώτικα σε τοίχους και οθόνες.

Είμαστε εδώ. Πάντα ήμασταν, μα τώρα αποφασίσαμε να μας δείτε επιτέλους, όλους μαζί (σχεδόν) και όλοι μαζί (σχεδόν) να δούμε ο ένας τον άλλον.

η ανεξάρτητη αρτιστική κολεκτίβα