Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Νostalgia 77 Octet live @ Block 33, Thessaloniki

Οι  Nostalgia 77 Octet αποτελούν μία από τις πιο συναρπαστικές μπάντες στο χώρο του σύγχρονου jazz. Δημιούργημα του κυρίου Benedic Lamdinostalgia 77) από την Αγγλία ο οποίος ως παραγωγός, remixer και DJ έχει δείγματα freestyle γραφής στην εταιρία Tru Thoughts εδώ και χρόνια με σημαντικές συνεργασίες με ονόματα όπως: Alice Russel,  Quantic, DJ Format, Mari Boini, Natural Self, Barth, PrinceFatty, The Golden Age of Steam, Twelves Trio, Keith & Julie Tippet και άλλους. Ακούστε ζωντανά μουσικά κομμάτια όπως  Freedom’,  Rain Walk’, ‘Seven Nation Army’ που απογειώθηκε με τη φωνή της Alice Russell, ‘Stars’ και πολλά άλλα που έχουν γίνει ήδη αγαπημένα!!
 
Η πολυμελής αρμάδα που φέρει το όνομα Nostalgia 77 Octet, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ‘δυνατά’ ταλέντα μουσικούς της Royal Academy,  που έχουν συνεργαστεί με την Matthew Herbert Big Band και άλλα σχήματα!  Πρωτοποριακοί και ευέλικτοι, καλύπτουν με διασκευές και δικές τους εμπνεύσεις όλο το φάσμα της  new jazz/ fusion μουσικής. Δίκαια κέρδισαν το βραβείο καλύτερου τζαζ δίσκου για το 2006 στα Gilles Peterson BBC Worldwide Awards. Σε κάθε εμφάνιση κερδίζουν οπαδούς και καθηλώνουν τους φίλους τους-με το σοφιστικέ προφίλ τους αποτελούν ένα σπάνιο δείγμα σχήματος της εποχής μας που βάζει την ποιότητα μπροστά..
Οι Nostalgia 77 είναι άκρως παραγωγικοί και με 4 releases σε διάστημα λίγων χρόνων (‘Seven & EightsLP, ‘BorderlandsLP, ‘Τhe Impossible EquationEP, και το πετυχημένο ‘Weapons of Jazz DestructionLP) αποδεικνύουν οτι υπάρχει και η ποιότητα στην ποσότητα!
 
Το σχήμα θα εμφανιστεί για 1 μοναδικη βραδια ,  την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο Block 33 (26ης Οκτωβριου 33) στη Θεσσαλονικη σε  ενα live που θα συζητηθει...
Support απο τους Lost in the woods!  με future Jazz, fusion και trip hop ηχοτροπια...
 
Νostalgia 77 Octet live @ Block 33 , 26ης Οκτωβριου 33 , Θεσσαλονικη (www.block33.gr )